CĂRȚI

Cartea săptămânii: Moarte pe Nil – Agatha Christie

Copiii mei, așa cum îmi place să le spun, citesc! Sunt foarte mândră de ei!

Săptămânal, ne-am gândit să vă recomandăm o carte.

Săptămâna aceasta, recomandarea vine din partea unei eleve care este în clasa a VIII-a!

Aceasta carte polițistă este despre mister, crimă și alte întâmplari care sunt elucidate de către faimosul detectiv Poirot, din seria Hercule Poirot. Povestea începe cu doi îndrăgostiți, Jacqueline și Simon Doyle, care merg la prietena lui Jacqueline, cu rugămintea să-l angajeze pe Simon, deoarece cei doi erau proaspăt căsătoriți. Însă, Linnet și Simon se îndrăgostesc și ajung să se căsătorească. Pleacă apoi în luna de miere în Egipt, unde sunt urmăriți de către Jacqueline care vrea să se răzbune. Simon are un plan de a scăpa de fosta sa parteneră, așa că, cei doi pleacă împreună pe un vapor pe Nil, unde restul acțiunii avea să se petreacă.

Pe vas, apar mai multe personaje. De asemenea, avem de-a face cu mai mulți suspecți la prima crimă care avea să se petreacă, după ce Jacqueline l-a împușcat în picior pe Simon. În aceeași noapte, soția sa, Linnet, a fost găsită decedată, fiind prima victimă de pe vapor. Pe parcursul investigației, detectivului Poirot i se arată alte victime, până acesta reușeste să elucideze misterul. În total sunt trei victime. Poirot ajunge să-l acuze pe Simon și pe fosta sa iubită, Jacqueline, spunând că, de la bun început, planul lor a fost să-i fure averea lui Linnet. Când Poirot a terminat de făcut acuzația și toți pasagerii erau de față, cei doi s-au sinucis pe loc.

Recomand această carte, deoarece este plină de suspans și chiar tu poți să participi la investigație si să încerci să rezolvi misterul împreună cu detectivul Hercule Poirot. Poți învăța din greșelile altora și, de asemenea, dacă ești un fan al cărților polițiste, această carte merită citită!