CĂRȚI

Cartea săptămânii: CAIETUL. ROMAN MIC PENTRU FETIȚELE CARE CRESC MARI

Copiii mei, așa cum îmi place să le spun, citesc! Sunt foarte mândră de ei! Săptămânal, ne-am gândit să vă recomandăm o carte. Săptămâna aceasta, recomandarea vine din partea unei eleve care este în clasa a VI-a! Citesc cărți la recomandarea mea, dar citesc și din proprie inițiativă, ceea ce mă încântă. Când pun pe listă o carte recomandată de ei, îmi saltă sufletul de fericire! Pe asta am pus-o deja! Să o puneți și voi 😉!

B.Ș. – clasa a VI-a

Din cartea aceasta, am învățat să mă comport frumos cu părinții mei, să nu mai mint și am descoperit răspunsuri la anumite întrebări, întrebări pe care le are o fetiță de vârsta mea. ,,De ce trebuie să creștem? De ce se schimbă corpul meu? De ce uneori mă simt așa de diferită de ceilalți oameni?”. Această carte îți oferă răpsunsuri la aceste întrebări.

Am învățat că trupul și emoțiile noastre se schimbă pe măsură ce creștem. Mai mult, am învățat că trebuie să ne acceptăm așa cum suntem, fiecare este unic/ă în felul său. Poate, într-o zi, voi începe să țin și eu un jurnal, căruia să îi încredințez gândurile mele. Poate va apărea un personaj misterios care îmi va oferi răspunsuri la întrebările mele, deși, sinceră să fiu, mama îmi oferă toate răspunsurile de care am nevoie. Mama este cea care mi-a oferit această carte pe care o recomand tuturor fetițelor de vârsta mea.

,,Mura n-a fost niciodată foarte vorbăreață. Nu cu oamenii, vreau să zic. Ea e vorbăreață, dar numai atunci când rămâne singură în camera ei sau în pădure ori în curtea școlii. Atunci și doar atunci, când nu e nicio ureche de om prin apropiere, începe și Mura să vorbească.”

,,Tu ești la fel de frumoasă ca toți oamenii lumii, dar ești diferită de ei, pentru că doar tu ești TU!”

,,Află ce vrei, află la ce ești bună, ce-ți place să faci, cum poți să ajuți și pe alți oameni să le fie bine, apoi fă asta și vei primi înapoi bucurie, recunoștință, apreciere, satisfacție și, cel mai probabil, și destui bani să poți călători și dansa așa cum îți dorești!”

CĂRȚI

Cartea săptămânii – MÂINI ÎNZESTRATE

                                                                         Mâini înzestrate

Copiii mei, așa cum îmi place să le spun, citesc! Sunt foarte mândră de ei! Săptămânal, ne-am gândit să vă recomandăm o carte. Săptămâna aceasta, recomandarea vine din partea unei eleve care este în clasa a VI-a! Citesc cărți la recomandarea mea, dar citesc și din proprie inițiativă, ceea ce mă încântă. Când pun pe listă o carte recomandată de ei, îmi saltă sufletul de fericire! Pe asta am pus-o deja! Să o puneți și voi 😉!

Aceasta este una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am citit. În această carte, vestitul neurochirurg, Ben Carson, omul care transformă imposibilul în posibil și speranțele în împliniri, ne povestește despre viața lui aflată într-o perfecționare continuă, plină de traume, dar și de bucurii.

După ce tatăl lui și-a părăsit familia, veniturile familiei au scăzut considerabil, mama lui fiind menajeră, iar fratele său neavând un loc de muncă, fiind încă elev. De asemenea,  o familie de culoare nu era prea avantajată în acea vreme, în America. Notele celor doi băieți erau foarte mici, dar, în ciuda acestui lucru, mama lor le spunea mereu că ei sunt deștepți și pot mai mult de atât.

Cu sprijinul mamei lor, al lui Dumnezeu și al profesorilor, aceștia și-au îmbunătățit situația școlară, astfel  încât, la sfârșitul anului, Ben a primit o diplomă pentru cel mai bun elev.

Bineînțeles, ca orice adolescent și Ben s-a îndrăgostit… Aceștia se completau unul pe celălalt, se ajutau și se încurajau reciproc. Cu ajutorul ei, Ben a terminat facultatea, iar în timpul rezidențiatului, a avut surpriza, la acel moment, neplăcută de a face prima operație pe creier.  Operația a fost un succes, iar cu toții au fost impresionați de rezultate, în ciuda faptului că acest lucru era total ilegal.

Acesta a avut multe reușite, dar cea mai importantă și mai complicată a fost separarea a doi siamezi uniți în partea superioară a capului. După patru luni în care totul a fost planificat, operația a fost un real succes, iar siamezii au supraviețuit.

În prezent, Dr. Ben Carson este directorul Secției de Neurochirurgie Pediatrică a prestigiosului Spital „Johns Hopkins”-  Baltimore, primind de 27 de ori titlul de Doctor Honoris Causa.

Recomand această carte tuturor oamenilor care nu au încredere în ei, care cred că totul se rezumă doar la o greșeală  și care se opresc la o nereușită, dar și celor care cred că fără Dumnezeu  pot duce o viață bună. Este o carte din care ai ce învăța, dacă vrei să o faci. Vă invit să citiți această minunată carte și să îmi spuneți ce ați învățat din ea!

Citate

„În orice carieră, fie că eşti electrician, secretară, muzician sau chirurg, trebuie să ai încredere în tine şi în capacităţile tale. Să ai o asemenea siguranţă încât să poţi spune: ,,Pot totul. Dacă nu ştiu ceva, întreb.”. Foarte simplu.”

„Cunoştinţele păstrează-le pentru tine, nouă arată-ne ce poţi!”

„Cred că Dumnezeu are un plan pentru fiecare om, un plan ale cărui detalii le aflăm pe parcursul vieţii, chiar dacă uneori n-avem nicio idee despre mersul lucrurilor.”

„Nu contează ce culoare are pielea unui om. Dacă eşti bun, vei fi recunoscut, pentru că, în ciuda prejudecăţilor lor, oamenii vor alege întotdeauna ce e mai bun.”

„Am convingerea că Dumnezeu ne dă tuturor daruri, iar noi, la rândul nostru, avem privilegiul deosebit de a le cultiva pentru a-I sluji şi a fi de folos umanitaţii.”